E-bike túrák

 

Sebesvizi kör

Szentlélekről közel 8 kilométert gurulunk a Garadna völgyig, ahonnan tovább tekerünk Újmassáig. Itt lehőségünk nyílik az Őskohó és a hozzá tartozó múzeum meglátogatására. A völgyet elhagyva nemsokára egy erdészeti útra kanyarodunk, és a Bánkútig tartó hosszú emelkedőt egy frissítővel egybekötött pihenővel szakítjuk meg Sebesvízen. Miután kinyújtóztattuk fáradt tagjainkat a tóparton, tovább indulunk a természeti kincsekben és látnivalókban gazdag Nagy-mező felé. Az utolsó 80 méteres szintemelkedés után Bánkútra érkezünk, ahonnan már csak egy laza 5 kilométeres gurulás vár ránk Szentlélekig.

Táv: 33 km
Időtartam: 3 óra
Szintkülömbség: 680
Indulás, érkezés: Miskolc-Szentlélek Turista Park
Útvonal: Szentlélek-Garadna völgy-Sebesvíz-Jávorkút-Nagymező-Bánkút-Szentlélek
Gps: https://en.mapy.cz/s/lejakumata

Lilafüredi Kör

Találkozó Magyarország legmagasabban fekvő kempingjében, Szentléleken a Turista Parkban. Egy kis bemelegítő emelkedő után a régi bánkúti úton Ómassa megkerülésével érkezünk a Garadna völgybe ahol a pisztángtelep mellett elhaladva Újmassára érkezünk(Fazola Óskohó).Innen Felső Hámorig gurulunk. Itt igény szerint további izgalmakkal gazdagodhatunk a nemrég kiépített via ferratán. Nemsokára a lilafüredi vízesés mellett elhaladva a függőkertben találjuk magunkat. A helyi eszem-iszom lehetőségek kihasználása után frissítő sétát tehetünk az István barlangban. Energia raktárainkat feltöltve vágunk neki a lusta völgynek. Lustálkodást nem tűrő emelkedő után érkezünk meg a festői szépségű Nagy-mezőre, és Bánkútról 5 kilométert gurulunk Szentlélekre.

Táv: 40,7 km
Időtartam: 5 óra
Szintkülömbség: 802m
Indulás, érkezés: Miskolc-Szentlélek Turista Park
Útvonal: Szentlélek-Ómassa-Újmassa-Lillafüred-Lusta völgy- Nagymező-Bánkút-Szentlélek
Gps: https://en.mapy.cz/s/refelovopu

 
 

Szilvásváradi Kör

A túra kiindulási és végpontja Szentlélek, Turista Park (750m). 2 km emelkedés, és néhány kilométeres ereszkedés után föltekerünk Borovnyák-tetőre. Innen az északi panorámában gyönyörködhetünk, miközben eltekerünk a bánkúti sípályák fölött. Az átlagosan 800 m magasan fekvő Nagy-mezőn megcsodálhatjuk a fokozottan védett természeti környezetet, melyet víznyelők és zsombolyok tarkítanak. Innen sport fokozatba kapcsolunk, és Bélkőig meg sem állunk, ahol az elhagyott kőbánya, és az északi Bükk panorámája fogad minket. Utunkat erdei ösvényeken ereszkedve folytatjuk a Fátyol-vízesés érintésével a Szalajka völgyig. Itt a gasztronómiai lehetőségek igénybevétele mellett rövid pihenőt tartunk, és a regenerálódás után újra fölfelé tekerünk. Fakultatív megállót tarthatunk a Millenniumi kilátónál. Néhány száz méteres szintemelkedés leküzdése után Olaszkapuhoz érkezünk, ahonnan Hármaskút érintésével kellemes tekerés vár ránk Bánkútig. Innen 5 km-es ajándék gurulással érjük el a Turista Parkot.

Táv: 55,3 km
Időtartam: 7 óra
Szintkülömbség: 1168m
Indulás, érkezés: Miskolc-Szentlélek Turista Park
Útvonal: Szentlélek-Felső Borvonyák-Bánkút-Nagy-mező-Bélkő- Fátyol-vízesés-Millenniumi kilátó- Olaszkapu-Bánkút-Szentlélek
Gps: https://en.mapy.cz/s/nugesohefe

gdpr-image
Ez az oldal cookie-kat használ a legjobb böngészési élmény érdekében.
Részletek